لیزر موهای زائد
با تغییر عادات غذایی و تغییر اقلیم و آب و هوا، رشد موهای زائد در زنان و مردان روز به روز زیاد تر شده است. اما دانشمندان و پزشکان، راه حلی اساسی برای رفع این مشکل یافته اند. هر چند در گذشته های نه چندان دور، افراد برای حذف موهای زائد بدن و صورت خود اقدام به انجام روش های دردناک و پر عوارض چون تراشیدن موهای به وسیله تیغ، اپیلاسیون، بند انداختن و موم انداختن می کرده اند، اما امروزه با تکنولوژی لیزر موهای زائد و گسترش و پیشرفت دستگاه های لیزر، کمتر کسی از روش های قدیمی استفاده می کند.
با استفاده از روش های لیزردرمانی برای حذف موهای زائد، نه تنها امکان از بین بردن موهای زاید بدن و صورت با سرعت بیشتری وجود دارد، بلکه این روش همانند روش قدیمی عوارضی چون زخم شدن پوست، تیره و ضخیم کردن مو ها، زبر کردن پوست و شل شدن پوست را ندارد.
مراحل حذف موهای زائد در جلسات لیزر موهای زائد
دستگاه لیزر، با تاباندن اشعه لیزر با انرژی و توان زیاد، می تواند به فولیکول مو نفوذ کرده و با سوزاندن آنها، باعث حذف دائمی موهای زائد می شود. اشعه لیزر، می تواند به صورتی تنظیم شود که تنها رنگدانه های موجود در ملانین فولیکول های مو، اشعه را جذب کرده و بدون بروز هیچ گونه سوختگی بر روی پوست، ریشه مو سوزانده شود.
رشد مو دارای سه مرحله می باشد. از آنجایی که اشعه لیزر، تنها می تواند در مرحله رشد بر روی موها تاثیر گذار باشد، و در هر زمان، تنها تعدادی از موها در مرحله رشد یا آناژن قرار دارند، اغلب لیزر موها در 6 الی 8 جلسه به فواصل 30 تا 45 روز انجام میشود تا اشعه لیزر بتواند به خوبی تمامی موهای بدن و صورت را که در مرحله رشد قرار دارند تحت پوشش قرار دهد.
ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد به وجود آید که آیا لیزر عوارض دارد؟
یا آیا لیزر می تواند بر روی تمامی رنگ پوست ها و موها اثربخش باشد. باید در اینجا بگوییم که در صورتی که تمامی نکات مراقبتی قبل و بعد از لیزر به درستی رعایت شود، این روش هیچ ضرری برای فرد ندارد. تنها باید توجه داشت که در زمان بارداری و شیردهی از این روش استفاده نشود. همچنین برای تشخیص لیزر مناسب رنگ پوست و موی خود بهتر است با پزشک متخصص پوست و لیزر خود مشورت کنید.
انواع دستگاه های لیزر موهای زائد
در ایران دستگاه های زیادی وجود دارد که به حذف موهای زائد می پردازند. از جمله جدیدترین و پر طرفدارترین دستگاه های لیزر می توان به دستگاه الکس یا الکساندرایت کندلا 2017 اشاره کرد. این دستگاه با وزش باد سرد به بدن فرد، سوزش ناشی از لیزر را به میزان زیادی کاهش داده و با سرعت و قدرت بیشتری به حذف موهای زائد کل بدن و صورت می پردازد.
یکی دیگر از دستگاه هایی که با استفاده از پالس های نوری به حذف موهای زائد می پردازد، دستگاه IPL است. هرچند این دستگاه از تکنولوژی لیزر برای حذف مو های زائد استفاده نمی کند، اما می تواند گزینه مناسبی برای برخی از انواع پوست و مو باشد.
یکی از قدیمی ترین دستگاه های لیزر موجود در ایران، دستگاه دایود است که نسبت به دستگاه الکساندرایت ارزانتر بوده اما سرعت و اثر بخشی کمتری در حذف مو دارد.
دستگاه های دیگری نظیر ایلایت و آپوجی و shr و … وجود دارد که هر کدام از آنها با توجه به نوع پوست و موی فرد و میزان هزینه مورد نظر وی و ماندگاری مورد انتظار وی از حذف موهای زائد انتخاب می شود.
باید بدانیم که لیزر، 80% موهای زائد بدن و صورت فرد را می تواند از بین ببرد و به هیچ وجه نباید انتظار داشت که تمام موهای بدن به وسیله این روش حذف شود.
هزینه لیزر موهای زائد
هزینه لیزر موهای زائد بستگی زیادی به نوع دستگاه انتخابی و ناحیه مورد نظر برای حذف موهای زائد دارد. به طور مثال، هزینه لیزر کل بدن بسیار بیشتر از هزینه لیزر موهای صورت یا دست و بیکینی می باشد. همانطور که بسته به ناحیه انتخابی، تعداد جلسات لیزر مورد نیاز متفاوت است. بهترین روش برای تعیین هزینه لیزر ، استعلام قیمت از بهترین کلینیک لیزر موهای زائد در تهران و ایران است.